Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2008 11:41 - Ню Йорк и Лондон оптично свързани
Автор: mladen4y Категория: Други   
Прочетен: 668 Коментари: 0 Гласове:
0



Ню Йорк и Лондон оптично свързани
За първи път в историята е възможно да се поздравите през океана с приятели или да разгледате забележителностите на Лондон, от ъгала на Бруклинския мост в Ню Йорк 26.05.2008

imageНа 22 май в Ню Йорк и Лондон тържествено бе открито уникално оптично устройство ? Телектроскоп, който по уникален начин свързва двата мегаполиса.

За първи път в историята е възможно да се поздравите през океана с приятели или да разгледате забележителностите на Лондон, от ъгала на Бруклинския мост в Ню Йорк, отбелязва електронното издание Мембрана.

Малко известен факт е, че по дъното на Атлантическия океан съществува таен тунел. Строителството му започнало преди повече от 100 години и беше завършено едва през май тази година.

След завършването на това сложно и атрактивно съоръжение бе необходимо още малко време, за монтажа на гигантски "подземен телескоп".

Тази тайнствена история предшества забавната и красива инсталация на британския майстор на арт-проекти Пол Сейт-Джордж.

Нюйоркската част на Телектроскопа е монтирана до Бруклинския мост и е посветена на 125-годишнината на съоръжението.

53-годишният Пол твърди че чичо му, Александър Стенхоп Сейнт-Джордж още в края на ХІХ век мислел как да свърже "двете световни столици". Той измислил тунела, след като получил тежък пристъп на морска болест, докато се опитвал да пресече Атлантика с кораб.

Впоследствие се изяснило, че строителството ще погълне толкова много труд и средства, че идеята поначало била неприложима.

Това обаче не спряло напредничавия чичо, който решил, че трябва да има възможност за пътешествие, без всъщност да се пътешества. И той измислил устройство "за преодоляване на разстоянието", но за съжаление не успял да реализира идеята си.

Лондонската част на Телектроскопа също се намира до мост ? този на Тауър. Цената да погледнете през съоръжението е 1 лира.

Имитацията на гледане през телескоп е реализирана чрез широколентов интернет-достъп и специални камери. Поради това изображението се получава в "естествена големина".



Тагове:   Лондон,   оптично,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mladen4y
Категория: Новини
Прочетен: 83225
Постинги: 69
Коментари: 31
Гласове: 56
Архив