Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2010 21:42 - Облагат с данък печалбите от ТОТО и „Еврофутбол”
Автор: mladen4y Категория: Новини   
Прочетен: 2444 Коментари: 0 Гласове:
0



image

След поредното заседание на Национлания съвет за тристранно стърудничество бе лансирана нова антикризисна мярка- да се облага с данък печалбите от Тото, ”Еврофутбол” и други.Предложението е на финансовото министерство. Идеята е данък общ доход в размер на 10% да се начислява върху печалбата при изплащането й. В момента спечелените суми от тотото не се облагат. Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев обясни пред журналисти , че замисълът е не всяка печалба от тотото да се облага, а само над определена сума.

Засега не е ясно какъв ще е приносът на тази мярка за запълването на дупката в бюджета, но той се очертава да е малък. Велев коментира и друга идея обсъждана на тристранката- да се промени данъчното облагане на застрахователните дружества,което е предложено от директорът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов. Според Васил Велев облаганетo на застрахователния бизнес като процент на оборота е по-добро, защото печалбата лесно се крие, като се начислявали провизии.

Министърът на земеделието Мирослав Найденов обясни че на заседанието са коментирани и два други варианта за запълване на хазната-– чрез продажбата на земеделски земи или даването им под аренда с авансово плащане. Според негови изчисления при продажба на 1 млн. дка на търгове в хазната може да влязат около 400 млн. лв., тъй като в момента пазарните цени за декар са между 350 и 400 лв.По думите на Найденов интерес към държавните земи проявявали и компании от Катар и Кувейт. До понеделник земеделският министър трябва да разработи доклади с икономически разчети за ефекта от прилагането и на двата варианта, за да се избере този, който ще се прилага. На заседанието си в петък тристранката не е обсъждала никакви данъчни повишения и все още не е ясно дали ДДС ще бъде увеличен от 20% на 22%.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mladen4y
Категория: Новини
Прочетен: 83303
Постинги: 69
Коментари: 31
Гласове: 56
Архив